Nieuws - Solana kan opgelucht ademhalen

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Solana kan opgelucht ademhalen

Solana (SOL)
Staking
Nadat de uitgaven van enkele miljoenen SOL-tokens werd uitgesteld, steeg de koers weer. 

De ineenstorting van FTX heeft Solana hard getroffen. Nadat de uitgaven van enkele miljoenen SOL-tokens werd uitgesteld, steeg de koers weer. 

De ineenstorting van de cryptobeurs FTX laat een puinhoop achter in de cryptomarkt. Van alle cryptocurrencies die in de loop van de beurscrash in de diepte zijn gekomen, is Solana bijzonder hard getroffen. In de loop van de week daalde de SOL-koers van meer dan 30 naar 12 US dollar. Met een dagelijkse winst van 25 procent strijkt Solana echter geleidelijk de koersdip weg nadat de uitgaven van miljoenen SOL-tokens werd uitgesteld. 

Solana stelt verdeling van staken uit 

Door twee ontwikkelingen is er een gevoel van crisis veroorzaakt in de Solana gemeenschap. Na het gevolg van de FTX-onthullingen is gebleken dat Alameda Research aanzienlijke hoeveelheden SOL tokens bezit. Het inmiddels faillissement van het hedgefonds van FTX leidde tot paniekverkoop onder beleggers - de koers van Solana daalde. 

Dit verergerde door een ongelukkige timing: Door alle gebeurtenissen rond FTX zouden tientallen miljoenen SOL-tokens worden vrijgegeven. De uitkering van de tokens ter waarde van een half miljard US-dollar had de aandelenkoers nog verder kunnen doen dalen. 

Zoals de Solana Foundation aankondigde, is de datum nu uitgesteld: "Terwijl in dit tijdperk (370) 28,5 miljoen SOL zouden worden ontgrendeld, is het plan nu uitgesteld en zijn alle 28,5 miljoen SOL nu opnieuw ontgrendeld." 

Validators verbannen van server 

Het uitzetten van de servers houdt verband met serveroperator Hetzner, die vorige week alle netwerkactiviteiten van alle Solana-validators heeft geblokkeerd. De Duitse clouddienstverlener, via welke een groot deel van het Solana-netwerk liep, heeft meer dan 1 000 validators losgekoppeld van de server. De getroffen knooppunten zijn nu ondertussen weer online. 

"Op 2.11 heeft Hetzner veel van Solana's onafhankelijke validators verwijderd in verband met een wijziging van haar beleid", aldus de Solana Foundation. "Als gevolg daarvan is de Solana-stichting begonnen met het intrekken van de 28,5 miljoen SOL die in het kader van het delegatieprogramma van de Solana-stichting aan deze validatoren was overgemaakt." Het is nog niet bekendgemaakt wanneer de coins zullen worden vrijgegeven. 

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven