Nieuws - Bitcoin daalt tot onder de 16.000 US dollar

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bitcoin daalt tot onder de 16.000 US dollar

Solana (SOL)
Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Investeren
Exchanges
Bitcoin daalt, tot onder de 16.000 US dollar

De FTX-zaak richt een ravage aan op de cryptomarkt. Bitcoin daalde naar een tweejarig dieptepunt na een dreigend faillissement. En ook de altcoins werden er hard door getroffen.

Na Terra (LUNA), 3AC en Celsius doet het dreigende faillissement van de cryptobeurs FTX de cryptomarkt al voor de vierde keer dit jaar opschudden. In combinatie met alle onzekerheden in de traditionele financiële markt die overslaan naar Bitcoin en alle andere cryptocurrencies.

Nieuw dieptepunt voor Bitcoin in twee jaar tijd

In de nacht van vandaag, 10 november, daalde Bitcoin dus voor het eerst onder de grens van US$16.000 en handelde tijdelijk op US$15.663 wat de laagste koers van BTC is sinds november 2020. Hoewel de Bitcoin op het moment van schrijven weer op US$17.101 wordt verhandeld, is de grens van US$20.000 waar Bitcoin al maanden omheen draait weer een verre herinnering.

En het ziet er niet beter uit in de altcoin sector. Ethereum wordt momenteel verhandeld op 1.260 US dollar, maar is met 14,8 procent gedaald ten opzichte van de vorige week. Het vorige dieptepunt werd bereikt op 1.087 US dollar in juni, toen wist ETH net boven de grens van 1.000 US dollar te blijven.

De Solana prijs ziet er veel dramatischer uit. De altcoin is de afgelopen week met 45,5 procent gekelderd, wordt momenteel verhandeld op 16,66 US dollar en gleed gisteravond naar een tussentijds dieptepunt van 12,80 US dollar - een SOL-token is sinds maart 2021 niet meer zo goedkoop geweest. En de vorige recordhoogte van 259,96 US dollar lijkt ook steeds verder buiten bereik.

Bitcoin en andere crypto’s dalen: Is het de schuld van SBF?

De aanleiding voor de huidige crash van Bitcoin en andere cryptocurrencies komt door het dreigende faillissement van de door Sam Bankman-Fried (SBF) opgerichte cryptobeurs FTX, dat steeds dichterbij komt. Na de terugtrekking van Binance en haar CEO Changpeng "CZ" Zhao is een redding van de beurs niet meer te verwachten, en tegelijkertijd worden de beschuldigingen aan het adres van SBF, FTX en Alameda Research luider.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven