Nieuws - Hetzner: Duitse server blokkeert Solana

Door Ted Maas

Hetzner: Duitse server blokkeert Solana

Solana (SOL)
Blockchain/Technologie
Hetzner: Duitse server blokkeert Solana

Dat cryptocurrency gedecentraliseerd is, betekent nog niet dat het onafhankelijk is. Hetzner, een bedrijf gespecialiseerd in webhosting, sprak zich enkele maanden geleden al namelik uit tegen mogelijke crypto-activiteiten op zijn servers.

De Duitse clouddienstverlener Hetzner Online heeft woensdag alle Solana-activiteit op zijn servers geblokkeerd. Meer dan 1.000 validators werden getroffen. Ondertussen zijn de nodes weer online. De situatie was echter niet ongevaarlijk voor Solana. Een groot deel van de netwerkactiviteit liep via de servers van Hetzner.

Volgens Google Cloud engineer Sam Padilla liep in augustus nog ongeveer 40 procent van de validators van het Solana-netwerk via Hetzner, ongeveer 20 procent van het totale aandeel. 65 procent van de stakers bevinden zich op drie providers: Hetzner, Equinix en Amazon Web Services. Een contradictie met Solana's zelfpromotie als het "meest censuurbestendige en krachtige blockchainnetwerk ter wereld".

Solana is al vaker negatief in het nieuws gekomen in het afgelopen jaar, toch blijft de coin ongekend populair onder handelaren, mede door het developervriendelijke platform.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven