Nieuws - SEC verhoogt druk op Binance

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC verhoogt druk op Binance

Binance Coin (BNB)
VS
Wet en regelgeving
Exchanges
SEC verhoogt druk op Binance

Binance, 's werelds grootste cryptobeurs, wordt onderzocht in de VS. Het geschil wordt nu intensiever. Wat wil de SEC?

Als onderdeel van het onderzoek tegen Binance.US uitte de SEC zorgen over de naleving van informatievereisten door de cryptobeurs. Als gevolg hiervan komt de Amerikaanse dochteronderneming van Binance, BAM Trading Services, verder onder druk te staan.

De SEC onderzoekt ook de invloed van Binance-medewerkers buiten de VS op de fondsen van Amerikaanse klanten. Een bevel van rechter Amy Berman Jackson dwingt Binance.US om controle over de tegoeden van klanten aan te tonen.

Volgens de SEC heeft het echter obstakels ondervonden bij het verkrijgen van uitgebreide informatie van Binance. Dit zou erop kunnen wijzen dat de medewerkers van de cryptobeurs niet bereid of in staat zijn om aan de verzoeken om informatie te voldoen.

In reactie op de beschuldigingen van de SEC heeft Binance.US zijn compliance-inspanningen krachtig verdedigd. Het bedrijf benadrukte zijn medewerking bij het beantwoorden van officiële verzoeken om documenten.

Terwijl het onderzoek van de SEC doorgaat, heeft de poging van vorig jaar om Binance.US te dwingen haar activiteiten te staken via een tijdelijk straatverbod (TRO) al blijvende schade achtergelaten bij de cryptobeurs.

Er was een aanzienlijke uitstroom van activa van in totaal ongeveer een miljard US dollar. Als gevolg daarvan daalde de omzet met 75 procent en moest Binance.US tweederde van zijn personeel ontslaan.

Binance zelf wist eind vorig jaar een groot deel van zijn juridische geschillen met de Amerikaanse justitie te beslechten door een recordboete van 4,3 miljard dollar te betalen. De rechtszaak met de SEC loopt echter nog steeds.

Binance oprichter en voormalig CEO Changpeng "CZ" Zhao hangt nu een gevangenisstraf boven het hoofd in de VS. Naar verwachting wordt hij eind april veroordeeld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven