Nieuws - Veroordeling Binance-oprichter "CZ" in april

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Veroordeling Binance-oprichter "CZ" in april

Binance Coin (BNB)
Exchanges
Scams, criminaliteit en fraude
Veroordeling Binance-oprichter "CZ" in april

Changpeng Zhao zou oorspronkelijk eind februari worden veroordeeld. De voormalige CEO van Binance hangt een gevangenisstraf boven het hoofd. Wat gebeurt er nu?

De strafrechtelijke veroordeling van de voormalige Binance CEO Changpeng Zhao voor het witwassen van geld is uitgesteld tot 30 april. Dit werd gemeld door CNBC.

Een reden voor het uitstel van twee maanden werd niet bekendgemaakt. Zhao is momenteel vrij in de VS op borgtocht van 175 miljoen dollar. Hij verblijft eigenlijk in de Verenigde Arabische Emiraten, maar mocht het land niet verlaten vanwege vluchtgevaar.

Zhao pleitte op 21 november schuldig aan het niet ontwikkelen van een effectief anti-witwasprogramma bij Binance. Als onderdeel van dit pleidooi trad hij af als CEO en ging hij akkoord met het betalen van een boete van 50 miljoen dollar. Nu moet alleen nog worden bepaald of CZ naar de gevangenis gaat of niet.

Volgens voormalig SEC-medewerker John Reed Stark zou Zhao volgens de Amerikaanse strafmaatrichtlijnen 12 tot 18 maanden gevangenisstraf kunnen krijgen. Zijn juridische team zal echter waarschijnlijk vragen om geen gevangenisstraf of een alternatieve straf van huisarrest en voorwaardelijk.

Eerder bood Binance aan om $4,3 miljard aan boetes en restitutie te betalen. Dit was onderdeel van de schuldbekentenis aan samenzwering om een geldtransferbedrijf zonder licentie te exploiteren en het overtreden van de International Emergency Economic Powers Act.

"Binance faciliteerde gratis transacties voor illegale actoren die activiteiten ondersteunden variërend van seksueel misbruik van kinderen tot illegale drugs en terrorisme," zei Janet Yellen, minister van Financiën van de VS, nadat het bedrijf en Zhao schuldig pleitten.

In december wilde Zhao naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen, althans tijdelijk, voor de ziekenhuisopname van een persoon in zijn privéleven. Als zekerheid voor zijn terugkeer bood hij aan om zijn Binance-kapitaal te storten. De behandelende rechter, de heer Jones, wees dit verzoek af.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven