Nieuws - Binance betaalt $4,3 miljard en CEO ''CZ'' treedt af

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance betaalt $4,3 miljard en CEO ''CZ'' treedt af

Binance Coin (BNB)
Exchanges
Wet en regelgeving
Binance betaalt $4,3 miljard en CEO ''CZ'' treedt af

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een akkoord bereikt met de cryptobeurs Binance om een boete van $4,3 miljard te betalen. Daarnaast treedt de CEO en oprichter Changpeng "CZ" Zhao af.

Volgens het laatste bericht in de Wall Street Journal is 's werelds grootste cryptobeurs Binance akkoord gegaan met het betalen van een boete van $4,3 miljard.

De dwangsom zal een einde maken aan het onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten naar vermeend witwassen van geld, bankfraude en overtredingen van sancties, dat al sinds 2020 loopt.

Volgens de Wall Street Journal omvat de deal, die officieel wordt aangekondigd op dinsdagavond om 21.00 uur (CET), echter geen schikking met de Securities and Exchange Commission (SEC), die Binance en oprichter Changpeng "CZ" Zhao in juni van dit jaar ook aanklaagde.

Daarnaast heeft de CEO van Binance schuld bekend en is hij afgetreden als voorzitter van de cryptobeurs. Hoewel de CEO van Binance zijn meerderheidsbelang mag behouden, zal hij niet langer een leidinggevende rol in het bedrijf mogen spelen.

Volgens de Wall Street Journal zal de officiële uitspraak tegen CZ op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Noch het Ministerie van Justitie, noch Binance of zijn CEO hebben al gereageerd op het nieuws.

Hoewel de prijs van de eigen munt Binance Coin (BNB) aanvankelijk positief reageerde op het nieuws, draaide deze in de laatste paar minuten van de handel sterker naar het zuiden en na het bereiken van een nieuw hoogtepunt van 4 maanden van $272, wordt deze momenteel verhandeld rond $238, een daling van ongeveer acht procent op 24-uursbasis.

Beleggers maken zich mogelijk zorgen over het vermogen van Binance om de miljardenboete te betalen.

De volatiliteit op de cryptomarkt is ook aanzienlijk toegenomen in de laatste paar handelsuren. De Bitcoin prijs schommelde met meer dan drie procent rond de $37.000 en handelt momenteel in de buurt van het laagste punt van de dag.

Solana (SOL) reageerde nog gevoeliger en handelt momenteel ruim zes procent lager, nadat de SOL-prijs in de voorgaande weken een van de duidelijke outperformers was.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven