Nieuws - SEC stelt beslissing over spot ETF's voor Ethereum uit

Door Luc Vesters

SEC stelt beslissing over spot ETF's voor Ethereum uit

Ethereum (ETH)
ETF
SEC stelt beslissing over spot ETF's voor Ethereum uit

Analisten verwachten dat er tegen mei 2024 een besluit zal zijn over de Ethereum ETF, hoewel de kans hierop kleiner lijkt dan bij Bitcoin. Er is veel interesse in een Ethereum spot ETF, maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 25 januari de beslissing hierover uitgesteld, volgens Coindesk. De SEC wil eerst publieke feedback over de structuur van Ethereum ETF's, vergelijkbaar met die van Bitcoin ETF's.

Dit uitstel heeft invloed op aanvragen van onder andere BlackRock en Grayscale. De SEC moet uiterlijk op 7 augustus 2024 een besluit nemen over de aanvraag van BlackRock, terwijl andere deadlines variëren tussen 23 mei en 3 augustus.

Bloomberg-analist Eric Balchunas denkt dat de beslissing waarschijnlijk in mei 2024 zal vallen, met een geschatte goedkeuringskans van 70%. Echter, Mark W. Yusko, CEO van Morgan Creek, is minder optimistisch en schat de kans op minder dan 50%. Hij wijst op de aanhoudende vijandige houding van de SEC tegenover de crypto-industrie, zoals ook gebleken is uit uitspraken van SEC-voorzitter Gary Gensler.

Bij de goedkeuring van Bitcoin spot ETF's benadrukte Gensler dat dit geen goedkeuring van Bitcoin zelf betekende. Op 11 januari 2024 keurde de SEC na maanden van onderhandelingen Bitcoin spot ETF's goed, een historisch moment. Sindsdien is de waarde van Bitcoin echter met ongeveer 20% gedaald, voornamelijk door een sell-off van Grayscale, eigenaar van het grootste Bitcoin-fonds.

Na de goedkeuring van de Bitcoin spot ETF steeg Ethereum met meer dan 10%, deels door verwachtingen van een eigen ETF. Bepaalde altcoins op het Ethereum-netwerk stegen zelfs met tot 30%.

Een ander interessant punt is wat er zou gebeuren als 's werelds grootste vermogensbeheerders 1% van hun portfolio in een Ethereum spot ETF zouden investeren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven