Nieuws - Ethereum ETF goedkeuring onwaarschijnlijk in de nabije toekomst

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum ETF goedkeuring onwaarschijnlijk in de nabije toekomst

Ethereum (ETH)
ETF
Ethereum ETF goedkeuring onwaarschijnlijk in de nabije toekomst

Na de goedkeuring van de Bitcoin spot ETF is de hoop groot dat de aanvragen voor Ethereum ook zullen worden goedgekeurd. De Morgan Creek CEO is deze hoop nu aan het afzwakken.

In de nasleep van de goedkeuring van de Bitcoin ETF vorige week, profiteerde één cryptocurrency in het bijzonder in plaats van Bitcoin: Ethereum. De hoop op een vergelijkbaar lot voor de altcoin lag hier waarschijnlijk aan ten grondslag.

Beroemdheden uit de sector zoals Eric Balchunas voorspelden een waarschijnlijkheid van 70 procent dat Ethereum spot ETF goedkeuring zou krijgen in mei van dit jaar.

Mark W. Yusko haalt deze hoop nu onderuit. In een interview met het cryptoportaal Cointelegraph zegt de CEO en oprichter van vermogensbeheerder Morgan Creek Capital Management: "Ik verwacht dat het minder dan 50/50 zal zijn."

De reden hiervoor is dat de SEC zeer vijandig blijft tegenover de crypto-industrie, zoals ook bleek uit de verklaring van het hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, Gary Gensler.

Bij de goedkeuring van Bitcoin spot ETF's, waarbij Gensler zijn stem krachtig liet gelden, merkte hij op: "Hoewel we vandaag de notering en handel van bepaalde Bitcoin spot ETF's hebben goedgekeurd, is het belangrijk te benadrukken dat we Bitcoin zelf niet hebben goedgekeurd of officieel erkend."

De goedkeuring van de BTC ETF betekent ook niets voor andere cryptocurrencies, waarvan de "overgrote meerderheid beleggingscontracten blijven" die onder federale effectenwetten vallen in plaats van onder de jurisdictie van de SEC.

Mark W. Yusko ziet een vergelijkbare horde voor Ethereum spot ETF registraties. Terwijl Bitcoin wordt gecategoriseerd als een grondstof, beschouwt de SEC Ethereum als een effect.

De investeringsbankier gaf ook commentaar op het belang van spot ETF-registraties voor Bitcoin. De beweging zal de volatiliteit van Bitcoin "drastisch verminderen" - en daarmee ook de potentiële winsten. Beleggers zouden dit echter moeten accepteren, omdat het betekent dat de activa "volwassen wordt": Bitcoin "is niet uitgevonden voor daghandel, maar om waarde uit te wisselen zonder toestemming te vragen."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven