Nieuws - Sam Bankman-Fried's ouders hebben de historisch hoge borgsom betaald

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Sam Bankman-Fried's ouders hebben de historisch hoge borgsom betaald

FTX
Wet en regelgeving
Sam Bankman-Fried's ouders, hebben de historisch hoge borgsom betaald

De ouders van Sam Bankman-Fried hebben een deel van de historische borgsom van 250 miljoen dollar betaald. Ze waren ook betrokken bij de instorting van FTX.

De Amerikaanse federale rechter Lewis Kaplan heeft verschillende verzoeken ingediend om de identiteit bekend te maken van twee eerder niet genoemde medeondertekenaars. Nu is het duidelijk: Vier mensen hebben de borgtocht betaald - twee van hen zijn de ouders, Barbara Fried en Joseph Bankman. In het rechtbankdocument legt Kaplan uit: "De niet-ouderlijke borgstellers zijn vrijwillig in een high-profile strafzaak gestapt door de individuele borgtochten te ondertekenen."

Begin januari riepen verschillende nieuwsorganisaties, waaronder de New York Times, Bloomberg en de Wall Street Journal, de rechtbank op om de identiteit van de sponsors vrij te geven. Ondertussen willen sommige directe familieleden van Sam Bankman-Fried niet meewerken met het onderzoek van de autoriteiten.

Sam Bankman-friend oefent druk op oude collega’s

Onlangs vroeg het Amerikaanse ministerie van Justitie een communicatieverbod aan voor Bankman-Fried. Hij had geprobeerd druk uit te oefenen op oude collega's en de hoofdadvocaat van FTX via tekstberichten. Bankman-Fried heeft onschuldig gepleit op acht aanklachten en moet in oktober terechtstaan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven