Nieuws - Sam Bankman-Fried vrij door "grootste borgtocht ooit

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Sam Bankman-Fried vrij door "grootste borgtocht ooit

Sam Bankman-Fried, vrij door "grootste borgtocht ooit

Sam Bankman-Fried zal Kerstmis doorbrengen met zijn familie. De 30-jarige werd op borgtocht van 250 miljoen dollar vrijgelaten bij zijn ouders.

Op borgtocht van 250 miljoen dollar werd Sam Bankman-Fried vrijgelaten naar het huis van zijn ouders in Californië. Bankman-Fried verscheen op donderdag 22 december voor een Amerikaanse rechtbank, nadat hij de avond ervoor door de FBI vanuit de Bahama's naar de VS was geëscorteerd.

SBF onder huisarrest

Advocaat Nicolas Roos beschreef de borgtocht van 250 miljoen dollar als de "grootste borgtocht ooit vastgesteld in een strafrechtelijk onderzoek". Roos zei tegen US District Judge Gabriel Gorenstein dat Bankman-Fried onder huisarrest moet blijven in de woning van zijn ouders in Palo Alto en zijn paspoort moet inleveren. Dit werd gemeld door Reuters.

De volgende rechtbankdatum is door US Magistrate Judge Gorenstein vastgesteld op 3 januari 2023. De voormalige FTX-chef wordt geconfronteerd met een groot aantal federale aanklachten. Waaronder het witwassen van geld en effectenfraude.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven