Nieuws - FTX-oprichter Sam Bankman-Fried ontkent fraude

Sam Fröling

Door Sam Fröling

FTX-oprichter Sam Bankman-Fried ontkent fraude

FTX
Wet en regelgeving
Scams, criminaliteit en fraude
FTX-oprichter Sam Bankman-Fried ontkent fraude, te hebben gepleegd

In een blogpost spreekt Sam Bankman-Fried de beschuldigingen van fraude tegen en wijt hij de ondergang van FTX aan Binance CEO "CZ".

Sam Bankman-Fried, de gevallen oprichter van de failliete crypto-beurs FTX, spreekt zich voor het eerst uit sinds de aanklacht. In een blogpost verdedigt de 30-jarige zich tegen de aanhoudende beschuldigingen van fraude. Hij "heeft geen geld gestolen", schrijft "SBF". Hij herhaalt ook verschillende beweringen over de ondergang van FTX en zijn crypto hedgefonds Alameda Research. De laatste zou in moeilijkheden zijn geraakt als gevolg van de "gespannen macro-economische situatie".

Volgens het rapport is de Binance oprichter schuldig

Volgens het rapport was niet Bankman-Fried, maar Binance-oprichter Changpeng "CZ" Zhao de schuldige aan de ondergang van FTX. Hij had de ondergang in gang gezet door een "uiterst effectieve PR-campagne die maandenlang duurde". CZ kondigde de liquidatie van FTX-tokens aan op 6 november, een paar dagen voor de FTX-crash. De Binance-baas verwierp de beschuldigingen van een gerichte aanval. Bovendien blijft SBF hameren op de betalingsverplichtingen van de Amerikaanse tak FTX.US.

Nieuwe CEO FTX spreekt verklaring tegen

De verklaringen van de voormalige "favoriet uit Washington" worden tegengesproken door de nieuwe CEO van FTX, John J. Ray III, voormalige medewerkers zoals Caroline Ellison of Gary Wang en vertegenwoordigers van diverse Amerikaanse autoriteiten. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie beschuldigt Bankman-Fried van in totaal acht aanklachten. Naast fraude omvatten de aanklachten ook schendingen van de wet op de campagnefinanciering. Als hij wordt veroordeeld, kan hij tot 115 jaar gevangenisstraf krijgen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven