Nieuws - Moeder en broer van Sam Bankman-Fried weigeren samen te werken met autoriteiten

Door Ted Maas

Moeder en broer van Sam Bankman-Fried weigeren samen te werken met autoriteiten

FTX
Wet en regelgeving
Sam Bankman-Fried moeder broer

Sommige directe familieleden van Sam Bankman-Fried willen blijkbaar niet meewerken met de lopende onderzoeken. Dit blijkt uit een juridische motie die advocaten van de cryptobeurs FTX op 25 januari hebben ingediend.

Het nieuwe management en de gerechtelijke autoriteiten onderzoeken momenteel alle verbanden in de FTX-zaak. Volgens het document wilden sommige van de potentiële getuigen ondanks verzoeken niet vrijwillig meewerken.

Naast voormalig Alameda Research CEO Caroline Ellison en Head of Technology Gary Wang, worden in de aanvraag bepaalde familieleden van Sam Bankman-Fried als "adviseurs" aangemerkt. FTX medeoprichter Nishad Singh staat ook op deze lijst.

De moeder van de FTX-oprichter, Barbara Fried, negeerde de verzoeken volledig, schrijven de advocaten. Ondertussen hebben de debiteuren geen enkele zinvolle betrokkenheid of reactie ontvangen van Singh of Gabriel Bankman-Fried [de broer van SBF, red], aldus het juridisch dossier.

FTX is afgelopen november in zichzelf ingestort. Sindsdien proberen de Amerikaanse autoriteiten en het nieuwe management van het bedrijf de verloren gegane gelden van klanten op te sporen. De nieuwe CEO sluit een hervatting van de activiteiten van de cryptobeurs niet uit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven