Nieuws - Republikeinen willen SEC-voorzitter Gary Gensler ontslaan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Republikeinen willen SEC-voorzitter Gary Gensler ontslaan

Wet en regelgeving
VS
Republikeinen willen SEC-voorzitter Gary Gensler ontslaan

Na een regelgevende duw van de SEC tegen de crypto-industrie, hebben Republikeinen er genoeg van - en roepen op tot het ontslag van de "tirannieke voorzitter" Gary Gensler.

Republikeinse politici kondigden op 12 juni een wetsvoorstel aan om SEC-chef Gary Gensler te ontslaan. Naast Warren Davidson steunt ook de cryptovriendelijke Republikein Tom Emmer de zogenaamde "SEC Stabilisation Act". In een verklaring zegt hij: "Amerikaanse investeerders en de industrie verdienen duidelijk en consistent toezicht, geen politieke spelletjes."

In het bijzonder zegt hij: "De SEC Stabilisation Act zal veranderingen aanbrengen met gezond verstand om ervoor te zorgen dat de prioriteiten van de SEC liggen bij de investeerders die zij geacht wordt te beschermen, niet bij de grillen van een roekeloze voorzitter."

Volgens Davidson is Gensler een "tirannieke voorzitter". Het is "tijd voor echte hervormingen en de verwijdering van Gary Gensler als voorzitter van de SEC", voegde de Republikein eraan toe.

De voorgestelde wetgeving is er ook op gericht om de structuren van de SEC aan te passen. Daarom willen de Republikeinen een zesde commissaris zodat er een partijdig evenwicht is met de Democraten.

Het is tot nu toe onduidelijk of de Democraten het wetsvoorstel zullen steunen. Het hoofd van de SEC heeft op het moment van schrijven nog geen commentaar gegeven op de eisen.

In de crypto-industrie wordt momenteel over weinig personeelszaken heftiger gediscussieerd dan over Gary Gensler. Het hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission treedt steeds harder op tegen de nog jonge cryptosector. Onlangs klaagde hij Binance en Coinbase nog aan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven