Nieuws - Republikeinen verhogen druk op Gary Gensler

Door Ted Maas

Republikeinen verhogen druk op Gary Gensler

FTX
Wet en regelgeving
Sam Bankman-Fried Republicans

De Republikeinse partij oefent druk uit op SEC-chef Gary Gensler om informatie vrij te geven over de aanklacht tegen FTX-oprichter Sam Bankman-Fried. Twee vooraanstaande Republikeinen roepen de SEC-chef op om meer informatie vrij te geven.

Voorzitter Patrick McHenry van het House Financial Services Committee en Bill Huizenga, hoofd van het oversight panel van het comité, zeggen dit in een brief van 12 april. In het bijzonder dringen zij aan op het vrijgeven van een stafmemo waarin de aanklacht tegen Bankman-Fried wordt aanbevolen.

"Als de gevraagde informatie niet wordt vrijgegeven, kan de commissie een dwangprocedure forceren om de gevraagde informatie te verkrijgen", aldus het document. De Republikeinen dringen aan op het vrijgeven van alle SEC communicatie met betrekking tot Bankman-Fried, van de FTX ineenstorting tot en met zijn arrestatie. Ook de communicatie tussen het bureau en het ministerie van Justitie over de coördinatie van zijn strafrechtelijke vervolging moet worden vrijgegeven.

McHenry en Hiuzenga hebben Gensler een ultimatum gesteld tot maandag 17 april om dit te doen. Een dag voor zijn hoorzitting.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven