Nieuws - Nieuwe beschuldigingen tegen Sam Bankman-Fried

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Nieuwe beschuldigingen tegen Sam Bankman-Fried

FTX
Scams, criminaliteit en fraude
Nieuwe beschuldigingen tegen Sam Bankman-Fried

De druk op de FTX oprichter neemt toe. Het Openbaar Ministerie dient nieuwe aanklachten in wegens illegale politieke donaties.

Sam Bankman-Fried werd donderdag geconfronteerd met nieuwe strafrechtelijke aanklachten. In een uitgebreide aanklacht wordt de voormalige FTX-baas beschuldigd van meer dan 300 illegale politieke schenkingen.

Bankman-Fried wordt nu geconfronteerd met 12 aanklachten. Daaronder zijn draadfraude, schendingen van de campagnefinanciering en samenzwering. In een eerdere aanklacht pleitte hij niet schuldig aan alle aanklachten.

Het huidige document zegt dat Bankman-Fried, samen met twee voormalige FTX-managers, miljoenen dollars aan donaties heeft gedaan om wetgevers te beïnvloeden ten gunste van het bedrijf.

Om de regulering van cryptocurrency in Washington te beïnvloeden "regelde de 30-jarige tientallen miljoenen dollars aan illegale campagnebijdragen aan zowel Democraten als Republikeinen", aldus de aanklacht.

Volgens de aanklagers had Bankman-Fried donatiebeperkingen omzeild om een van de grootste donateurs van de Democraten te worden bij de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen van 2022.

Het proces tegen Bankman-Fried is gepland voor oktober 2023. Hem hangt een gevangenisstraf van maximaal 115 jaar boven het hoofd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven