Nieuws - SEC dient aanklacht in tegen Coinbase

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC dient aanklacht in tegen Coinbase

Wet en regelgeving
VS
SEC dient aanklacht in tegen Coinbase

De SEC klaagt Coinbase aan. De cryptobeurs uit de VS zou een bedrijf zonder licentie runnen en daarmee investeerders in gevaar brengen.

De rechtszaak van de SEC tegen Binance is nog geen 24 uur oud, en de Amerikaanse effectentoezichthouder schiet nu rechtstreeks tegen de volgende cryptogigant: Coinbase.

Volgens een persbericht spant de autoriteit een rechtszaak aan tegen het cryptoplatform in New York. Volgens de SEC is Coinbase een effectenbeurs, makelaar en clearinginstelling zonder vergunning. Het in San Francisco gevestigde bedrijf heeft ook nagelaten om zijn staking-programma te registreren.

Uiteindelijk had de cryptobeurs daarmee de bescherming van investeerders "wezenlijk" in gevaar gebracht, voegen zij toe.

Het is een nieuw hoogtepunt in een geschil dat al maanden door het cryptolandschap in de VS raast. In maart publiceerde de SEC een Wells Notice tegen Coinbase. Eind april draaide Coinbase de rollen om en eiste in zijn eigen juridische procedure duidelijkheid over welke digitale activa volgens de SEC effecten waren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven