Nieuws - Coinbase bereidt zich voor op juridisch geschil met de SEC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Coinbase bereidt zich voor op juridisch geschil met de SEC

Wet en regelgeving
VS
Coinbase bereidt zich voor op juridisch geschil met de SEC

De cryptobeurs Coinbase bereidt zich voor op een juridisch geschil met de SEC. De SEC had herhaaldelijk gewaarschuwd voor schendingen van de effectenwetgeving.

De CEO van crypto-beurs Coinbase vertelde CNBC in een interview dat het bedrijf zich voorbereidt op een juridisch gevecht met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vorige maand gaf de toezichthouder het bedrijf een "wells notice". De kennisgeving is typisch een van de laatste stappen voordat de toezichthouder formeel een aanklacht indient.

"We hebben hen het afgelopen jaar meer dan 30 keer ontmoet en hebben nooit enige feedback gekregen over wat we beter of anders kunnen doen, en toen kwam deze Wells Notice", aldus Armstrong.

Het bedrijf overweegt ook meer in het buitenland te investeren vanwege de druk van de regelgeving. Een verhuizing van de VS naar een ander land staat ter discussie.

"Ik denk dat we uiteindelijk naar de rechter zullen moeten stappen om de duidelijkheid te krijgen die we nodig hebben om de jurisdictie te creëren," zei Armstrong. SEC-chef Gary Gensler verdedigde ondertussen zijn crypto-richtlijn voor het House Finance Committee.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven