Nieuws - SEC haalt uit: Coinbase en Justin Sun getroffen

Door Ted Maas

SEC haalt uit: Coinbase en Justin Sun getroffen

TRON (TRX)
Exchanges
Wet en regelgeving
SEC effecten coinbase justin sun

De Securities and Exchange Commission (SEC) blijft genadeloos voor de cryptomarkt. De nieuwste slachtoffers: Coinbase en Justin Sun.

Naar eigen zeggen heeft de grootste Amerikaanse cryptobeurs gisteren, 22 maart, een zogenaamde "Wells notice" ontvangen. In deze kennisgeving waarschuwt de SEC het bedrijf voor juridische stappen tegen Coinbase’ staking producten.

Coinbase is echter "overtuigd van de legitimiteit" van zijn "activa en diensten" en wil aantonen dat de SEC niet eerlijk en redelijk reguleert. Drie dagen geleden had de exchange een oproep om meer duidelijkheid te scheppen over de regulering van stakingstransacties in de VS.

Ondertussen heeft de SEC ook juridische stappen ondernomen tegen Justin Sun. De beschuldiging: Tron (TRX) en BitTorrent (BTT) zijn ongeregistreerde effecten. Daarnaast zou de 32-jarige volgens de SEC de "secundaire markt van TRX" op frauduleuze wijze hebben gemanipuleerd via wash trading om Tron kunstmatig op te blazen.

Verder beschuldigt de SEC verschillende beroemdheden van illegale crypto-reclame, waaronder influencer Jake Paul en rapper Lil Yachty.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven