Nieuws - Binance reageert op SEC beschuldigingen

Door Ted Maas

Binance reageert op SEC beschuldigingen

Exchanges
Wet en regelgeving
Na de aanklacht van de SEC verdedigt cryptogigant Binance zich tegen de aantijgingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Na de aanklacht van de SEC verdedigt cryptogigant Binance zich tegen de aantijgingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Binance verzekert klanten dat alle fondsen veilig zijn.

Het is de volgende grote juridische strijd die in de VS wordt uitgevochten over crypto. Gisteravond publiceerde de Securities and Exchange Commission een aanklacht tegen Binance. Een aanklacht die meteen effect had op de gehele cryptomarkt. De 13 aanklachten variëren van illegale toenadering van de Amerikaanse markt tot het verduiseren van klantenfondsen. Binance heeft in een blogpost gereageerd, het bedrijf van cryptomiljardair Changpeng Zhao zal zich "krachtig verdedigen" tegen de rechtszaak.

Bovenal wijst de exchange de beschuldiging op het gebied van verduistering fel van zich af. Klanttegoeden zijn "veilig" op het platform, maken ze nogmaals duidelijk. Of de overkoepelende organisatie van Binance zich actief heeft bemoeid met de zaken van zijn Amerikaanse dochteronderneming blijft onbeantwoord in de eerste reactie.

In plaats daarvan zei het "teleurgesteld" te zijn over de acties van de SEC. Het "ondermijnt de rol van Amerika als wereldwijde hub voor innovatie en leiderschap". Het Amerikaanse beleid staat haaks op de richting die Europa en China inslaan. De effectenregulator wil "de krantenkoppen halen" met de rechtszaak, vervolgt het bedrijf. Naast de SEC klaagt ook de Amerikaanse toezichthouder op derivaten CFTC Binance aan. Het handelsplatform zou de vereisten tegen witwassen en financiering van terrorisme hebben overtreden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven