Nieuws - Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten sluiten crypto-reguleringsakkoord

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten sluiten crypto-reguleringsakkoord

Wet en regelgeving
Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten, sluiten crypto-reguleringsakkoord

De centrale banken willen de handen ineen gaan slaan om te werken aan regelgeving voor de cryptosector. Daarvoor kwamen vertegenwoordigers van beide partijen samen in Abu Dhabi.

Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten hebben besloten nauw samen te gaan werken aan de regelgeving en ontwikkelingen van virtuele activa. De Central Bank of the United Arab Emirates (CBUAE) en de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) kwamen op 29 mei bij elkaar om de samenwerking tussen de financiële sectoren van de twee rechtsgebieden te bespreken.

De twee centrale banken willen hun financiële dienstensectoren op elkaar afstemmen. Daarnaast bespraken de partijen tijdens de bijeenkomst in Abu Dhabi "wederzijdse groeimogelijkheden op het gebied van digitalisering en technologische vooruitgang".

Gezamenlijke werkgroep

Om de overeengekomen belangen uit te voeren, zal een gezamenlijke werkgroep worden gevormd onder leiding van de CBUAE en de HKMA met de steun van relevante belanghebbenden uit de banksector van beide partijen.

"Hongkong en de VAE zijn twee financiële centra met veel complementaire sterke punten en gemeenschappelijke belangen", laat Eddie Yue, Chief Executive van de HKMA weten.

Hongkong werkt momenteel aan een cryptovriendelijke regelgeving. Vanaf 1 juni is de handel in cryptocurrencies er toegestaan voor particuliere beleggers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven