Nieuws - Hongkong staat handel in crypto's toe voor particuliere beleggers

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Hongkong staat handel in crypto's toe voor particuliere beleggers

Crypto-acceptatie
Hongkong staat handel in crypto's toe voor particuliere beleggers

Cryptoregulering in Hongkong werpt zijn vruchten af. Vanaf juni kunnen particuliere beleggers daar handelen in Bitcoin, Ethereum en Co.

Particuliere beleggers in Hong Kong zullen vanaf 1 juni kunnen handelen in belangrijke cryptocurrencies nu een nieuwe regeling voor virtuele activa van kracht wordt. Dit heeft de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) op 23 mei in een brief aangekondigd.

Hiermee maakt de Chinese Speciale Administratieve Regio de weg vrij voor een versnelde adoptie van crypto's. De stad wil een nieuwe Web3-hub worden met behulp van cryptovriendelijke regelgeving.

Zoals aangegeven in de in februari gestarte raadpleging, zullen de regels toestaan dat beurzen met een vergunning cryptocurrencies met grote marktkapitalisatie en hoge liquiditeit, waaronder bitcoin en ether, verkopen aan kleine beleggers.

Er zijn nog geen beurzen goedgekeurd. Maar de SFC vertelde op een persconferentie dat de handel in de tweede helft van het jaar zou kunnen beginnen. Cryptobeurzen kunnen vanaf 1 juni een vergunning aanvragen.

Terwijl Hongkong zich met duidelijke wetgeving openstelt voor de cryptosector, zet de koers van de Amerikaanse toezichthouders de sector verder onder druk. Sommige Amerikaanse cryptobedrijven overwegen al een verhuizing.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven