Nieuws - Hongkongse autoriteiten roepen op tot een cryptovriendelijk klimaat

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Hongkongse autoriteiten roepen op tot een cryptovriendelijk klimaat

Wet en regelgeving
Crypto-acceptatie
Hongkongse autoriteiten roepen op tot een cryptovriendelijk klimaat

De banken van Hongkong moeten geen obstakels opwerpen voor klanten van digitale activa. De financiële metropool blijft een cryptovriendelijke koers varen.

De Hong Kong Monetary Authority (HKMA) riep lokale banken op om klanten van digitale activa niet over één kam te scheren als het gaat om anti-witwaspraktijken.

Ze mogen het cryptobezitters niet onnodig moeilijk maken bij het openen van een rekening en moeten een "risicogebaseerde aanpak" hanteren bij het uitvoeren van due diligence.

In de oproep verwijst de autoriteit naar een regeringsverklaring van oktober vorig jaar. Daarin staat duidelijk de doelstelling om de "duurzame en verantwoorde ontwikkeling van de sector virtuele activa" in Hongkong te bevorderen.

De HKMA verwacht dat met de invoering van het regelgevingskader aanbieders van virtuele activa (VASP's) "via een redelijke procedure met succes een bankrekening kunnen aanvragen".

Hongkong wil struikelblokken in de regelgeving voor de ontwikkeling van de cryptosector wegnemen. In de VS geldt het tegenovergestelde. Druk van de autoriteiten zou ertoe kunnen leiden dat sommige cryptobedrijven migreren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven