Nieuws - Problemen in het proces tegen FTX-oprichter Sam Bankman-Fried

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Problemen in het proces tegen FTX-oprichter Sam Bankman-Fried

Problemen in het proces tegen FTX-oprichter Sam Bankman-Fried

Er zijn problemen in het proces tegen de FTX-oprichter. Voorlopig kon de rechtbank Sam Bankman-Fried alleen confronteren met acht aanklachten.

Zoals het Amerikaanse Ministerie van Justitie uitlegt, hoeft Sam Bankman-Fried (SBF) tijdens zijn rechtszaak mogelijk alleen de aanklachten die oorspronkelijk tegen hem zijn ingediend te behandelen.

Aanklagers klaagden de FTX-oprichter in december aan voor acht aanklachten, waaronder draadfraude en samenzwering om geld wit te wassen. Bankman-Fried pleitte niet schuldig.

Een aanvullende aanklacht in februari voegde verschillende nieuwe aanklachten toe, zoals samenzwering om onwettige politieke bijdragen te leveren en omkoping van ambtenaren.

Bankman-Fried en zijn advocaten voerden echter aan dat de latere aanklachten het uitleveringsverdrag tussen de VS en de Bahama's schenden. Daarnaast wil SBF zes van de in totaal twaalf aanklachten op de Bahama's berechten.

Het valt nog te bezien of de behandelende districtsrechter, Lewis Kaplan, akkoord zal gaan met de opsplitsing en of de andere aanklachten op een later tijdstip berecht zullen worden.

Het proces tegen Bankman-Fried staat gepland voor oktober 2023. Hem hangt een gevangenisstraf tot 115 jaar boven het hoofd. De cryptobeurs die hij oprichtte, FTX, staat geregistreerd op de Bahama's.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven