Nieuws - Sam Bankman-Fried eist dat de aanklachten tegen hem worden ingetrokken.

Door Ted Maas

Sam Bankman-Fried eist dat de aanklachten tegen hem worden ingetrokken.

SBF rechtszaak

De FTX-oprichter wordt beschuldigd van fraude, witwassen en verduistering van klanttegoeden. Nu eist Sam Bankman-Fried dat de aanklachten tegen hem worden ingetrokken. Tenminste, dat hebben zijn advocaten aan de rechter gevraagd.

Volgens het ingediende document waren de vele aanklachten tegen SBF een "momentopname" van de aanklagers. In het bijzonder staat er: "In plaats van te wachten op de traditionele burgerlijke en wettelijke procedures, sprong de regering er met beide benen in en probeerde deze burgerlijke en wettelijke kwesties om te zetten in federale misdaden."

De aanklachten tegen de FTX-oprichter omvatten verschillende aanklachten, waarvan de meeste betrekking hebben op fraude en het witwassen van geld. SBF zou ook gestolen geld (klanttegoeden) hebben gebruikt om de verkiezingscampagne van de Democraten te financieren; hij was de op één na grootste donor.

Bij veroordeling door de rechtbank hangt Bankman-Fried meer dan 100 jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Hij heeft momenteel huisarrest en staat onder streng toezicht. De reguliere start van het proces is gepland voor begin oktober. Het is echter onduidelijk of de rechter zal overwegen de aanklachten tegen Bankman-Fried te laten vallen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven