Nieuws - Sam Bankman-Fried's advocaten staan voor grote uitdagingen

Door Luc Vesters

Sam Bankman-Fried's advocaten staan voor grote uitdagingen

FTX
Wet en regelgeving
Sam Bankman-Fried's advocaten staan voor grote uitdagingen

Om te voldoen aan de borgtochtvoorwaarden van de rechtbank zou Sam Bankman-Fried geen toegang hebben tot de smartphones van zijn ouders. De installatie van bewakingssoftware levert de advocaten echter problemen op.

In een brief aan de rechtbank leggen zij uit: "Wij hebben onlangs vernomen dat de bewakingssoftware die is geïnstalleerd op de nieuwe mobiele telefoons die wij voor de ouders van de heer Bankman-Fried hebben aangeschaft, in feite niet automatisch elke vijf minuten controleert of de gebruiker van het toestel foto's kan maken."

De advocaten onderzoeken daarom "alternatieve oplossingen" om de smartphones van de FTX-oprichter en zijn ouders te bewaken. Daarnaast hebben de advocaten de voorzittende rechter, Lewis Kaplan, gevraagd om een verlenging van de tijd in de zaak. Het is het derde verzoek sinds het oorspronkelijke bevel. Kaplan heeft ermee ingestemd de termijn te verlengen tot 21 april van dit jaar.

Als onderdeel van de borgtochtvoorwaarden mag Bankman-Fried zijn laptop gebruiken als voorbereiding op het proces van oktober. Daarnaast zouden bepaalde sites voor persoonlijk gebruik nog steeds zijn toegestaan, waaronder Netflix, Spotify of online bezorgdiensten. Aan de andere kant zijn de meeste toepassingen en websites die worden gebruikt voor privécommunicatie uitgesloten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven