Nieuws - Sam Bankman-Fried krijgt League of Legends verbod

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Sam Bankman-Fried krijgt League of Legends verbod

FTX
Scams, criminaliteit en fraude
Sam Bankman-Fried krijgt League of Legends verbod

Nieuwe borgtocht voorwaarden beperken het internet gebruik van de FTX oprichter tot een paar websites.

Uit documenten van een Amerikaanse rechtbank blijkt dat er aanpassingen zijn aangebracht in de borgtochtvoorwaarden van de verdachte FTX-oprichter Sam Bankman-Fried.

Zo mag hij voortaan tijdens zijn huisarrest alleen zijn computer nog voor bepaalde activiteiten gebruiken en alleen nog maar bepaalde websites bezoeken. Het gaat daarbij alleen om websites die relevant kunnen zijn voor voorbereiding op het proces, aldus de documenten. Het zou gaan om overheidssites, cryptomedia of blockchain explorers.

Daarnaast zouden bepaalde sites voor persoonlijk gebruik nog steeds zijn toegestaan, waaronder Netflix, Spotify of online bezorgdiensten. Aan de andere kant zouden de meeste toepassingen en websites die voor privécommunicatie dienen worden uitgesloten.

Om de maatregelen technisch uitvoerbaar te maken, wordt Bankman-Fried uitgerust met een speciaal geconfigureerde laptop. Daarop worden VPN's en trackers geïnstalleerd, zodat de autoriteiten het gebruik ervan kunnen controleren.

In de loop van de stap zou ook het gebruik van zijn favoriete computerspel, League of Legends, worden uitgesloten, aldus de documenten. Waarschijnlijk een harde klap voor Sam Bankman-Fried, die veel tijd doorbrengt in het videospel.

Onlangs werd SBF geconfronteerd met nieuwe beschuldigingen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven