Nieuws - Neemt Fahrenheit de insolvente crypto-uitlener Celsius over?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Neemt Fahrenheit de insolvente crypto-uitlener Celsius over?

Neemt Fahrenheit de insolvente crypto-uitlener Celsius over?

Het klinkt als een slechte woordspeling. Maar: Het cryptoconglomeraat Fahrenheit staat op het punt de insolvente kredietverstrekker Celsius over te nemen.

Volgens een gerechtelijk dossier heeft cryptoconglomeraat Fahrenheit een bod gewonnen om de insolvente cryptokredietverstrekker Celsius over te nemen.

Fahrenheit moet binnen drie dagen 10 miljoen dollar betalen om de voorgestelde overname te bezegelen. Het bod is aanvaard door een comité van schuldeisers, maar moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders, voegt het toe.

De faillissementsrechter waarschuwt ondertussen voor "regelgevende hindernissen" die de verkoop van Celsius kunnen bemoeilijken. In de afgelopen maanden hebben de toezichthouders hun toon ten opzichte van de crypto-industrie in de VS verhard.

Sinds het faillissement in juni vorig jaar zitten miljarden Amerikaanse dollars vast in de failliete boedel van Celsius. Sommige beleggers konden echter al in maart weer geld opnemen.

Meest recent wilde Binance.US de eveneens insolvente cryptokredietverstrekker Voyager overnemen voor meer dan een miljard US dollar. Eind april trok de cryptobeurs zich terug uit de deal, onder verwijzing naar Amerikaanse regelgeving.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven