Nieuws - SEC geeft crypto-activa topprioriteit

Door Luc Vesters

SEC geeft crypto-activa topprioriteit

Ripple (XRP)
Wet en regelgeving
Scams, criminaliteit en fraude
Exchanges
Crypto-acceptatie
SEC geeft crypto-activa topprioriteit

De SEC kondigde haar jaarlijkse onderzoeksprioriteiten aan in een persbericht van 7 februari. Cryptoregulering is een van de belangrijkste onderwerpen voor het nieuwe jaar.

De U.S. Securities and Exchange Commission geeft jaarlijks aan welke onderwerpen bijzonder urgent zijn. Daaronder zijn onderwerpen die volgens haar potentiële risico's vormen voor beleggers en de integriteit van de Amerikaanse aandelenmarkt.

"In een tijdperk van groeiende markten, ontwikkelende technologieën en nieuwe vormen van risico's zal onze onderzoeksafdeling de beleggers blijven beschermen", aldus SEC-voorzitter Gary Gensler. Bij het beschermen van beleggers wil het zich richten op "het aanbevelen of adviseren van handel in cryptocurrencies of crypto-gerelateerde activa."

Er zal worden onderzocht of financiële dienstverleners in de cryptosector voldoen aan hun zogenoemde "zorgstandaarden". Bijvoorbeeld op het gebied van beleggingsadvies. Daarnaast wordt er speciale aandacht besteed door de SEC, aan de nalevings-, openbaarmakings- en het risico management van de desbetreffende bedrijven. Deze moeten routinematig worden herzien, bijgewerkt en verbeterd.

De Amerikaanse instantie is momenteel in een rechtszaak verwikkeld met Ripple. Het bedrijf wordt beschuldigd van handel in ongeregistreerde aandelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven