Nieuws - Ripple vs SEC: Schikking betekent een nederlaag voor Web3

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple vs SEC: Schikking betekent een nederlaag voor Web3

Het gerucht gaat dat het juridische geschil tussen Ripple en de SEC dicht bij een beslissing is.

Het gerucht gaat dat het juridische geschil tussen Ripple en de SEC dicht bij een beslissing is. Een schikking betekent een nederlaag, zegt de Amerikaanse politicus Walker.

De Amerikaanse politicus January Walker beoordeelt een mogelijke aanstaande schikking tussen Ripple en de SEC als een "verlies voor de hele wereld en Web3".

"De wereld volgt de acties van de VS, en hoe de regering omgaat met één van ons schept een precedent voor hoe ze omgaat met ons allemaal," zei Walker op Twitter.

Een schikking zou volgens de voormalige congreskandidaat "het precedent scheppen dat het Web3 niet het lef heeft om op te staan tegen slechte praktijken van onze regering". Het belangrijkste wat de sector nodig heeft, zei ze, is "verduidelijking van de regelgeving".

Op de hamvraag of de door Ripple uitgegeven cryptocurrency XRP als effect of als grondstof moet worden gereguleerd, pleitte Walker voor "een aparte classificatie".

"Ik heb altijd al gezegd dat cryptocurrencies noch een effect, noch een grondstof zouden moeten zijn en dat we een geheel nieuwe klasse zouden moeten creëren in plaats van uit te zoeken hoe cryptocurrencies in bestaande structuren passen."

Volgens onbevestigde geruchten zal deze week een beslissing worden genomen in de juridische strijd tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission. Cardano-oprichter Charles Hoskinson ging in een AMA in op de speculatie, maar bestempelde die vervolgens als gerucht.

De SEC-chef is duidelijk geen fan van crypto en wil strenger gaan optreden tegen cryptocurrencies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven