Nieuws - Binance laat Voyager deal van 1,3 miljard dollar schieten

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Binance laat Voyager deal van 1,3 miljard dollar schieten

Faillissement
Binance laat Voyager deal, van 1,3 miljard dollar schieten

Met een overname van Binance.US hadden klanten van Voyager sneller gecompenseerd kunnen worden. Nu trekt het bedrijf zich terug, daarbij verwijst het bedrijf naar de Amerikaanse cryptoregelgeving.

De Amerikaanse tak van de cryptobeurs Binance, Binance.US, zal de activa van de failliete crypto-uitlener Voyager niet kopen. Op Twitter verklaarde het bedrijf dat het zich terugtrekt uit de deal ter waarde van 1,3 miljard dollar. Binance.US noemt "het vijandige en onzekere regelgevingsklimaat" in de Verenigde Staten als de reden. De VS heeft een "onvoorspelbare omgeving" gecreëerd voor cryptobedrijven, laat Binance.US weten.

In juli 2022 vroeg de crypto-uitlener Voyager faillissement aan. Sindsdien wachten de getroffen klanten nog op een compensatie. Nu de overname is mislukt, zakt de hoop op een snelle oplossing.

Groen licht

Het Committee of Voyager Creditors (UCC) liet weten dat ze "ongelooflijk teleurgesteld" zijn door het bericht en "onderzoek doen naar mogelijke claims tegen Binance.US." Zo kreeg de overname nog vorige week groen licht van de Amerikaanse overheid. De UCC vertegenwoordigt schuldeisers en is medeverantwoordelijk voor de reorganisatie van het bedrijf.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven