Nieuws - MicroStrategy rolmodel: Koopt Tesla weer Bitcoin?

Door Luc Vesters

MicroStrategy rolmodel: Koopt Tesla weer Bitcoin?

Bitcoin (BTC)
Elon Musk
MicroStrategy rolmodel: Koopt Tesla weer Bitcoin?

Uit gegevens van het blockchainanalyseplatform Arkham Intelligence blijkt dat de autofabrikant op het moment van schrijven 11.509 BTC bezit. Dat is 1.789 BTC meer dan een extrapolatie van de balans op basis van de gegevens in het laatste kwartaalrapport.

Het bedrijf onder leiding van Elon Musk deed zijn eerste Bitcoin-aankoop in februari 2021. Tesla investeerde in totaal 1,5 miljard dollar in de cryptocurrency, maar verkocht 75 procent van zijn bezit in het tweede kwartaal van 2022.

De balans is sinds 2023 niet meer veranderd: Tesla had volgens het laatste kwartaalrapport van 31 december 2023 9.720 BTC in bezit voor een bedrag van 184 miljoen.

Gebruikers op X (voorheen Twitter) speculeren nu over de tegenstrijdigheid in de Arkham analyse. De meest waarschijnlijke oorzaak is een fout in de extrapolatie van de holdings, aldus een discussie. Het kwartaalrapport onthult immers geen concrete informatie over BTC-holdings.

Maar ook de geruchten worden aangewakkerd: een bericht van Elon Musk aan MicroStrategy-oprichter Michael Saylor uit 2020, waarin de autofabrikant advies vraagt aan de perma-bull - over Bitcoin-transacties.

Een definitief antwoord op de vraag naar verdere Bitcoin-aankopen door Tesla komt er waarschijnlijk pas bij het volgende kwartaalrapport. Het beursgenoteerde bedrijf moet immers altijd aan het einde van het kwartaal wijzigingen op zijn (BTC) balans publiceren.

Het valt nog te bezien of Musk het voorbeeld van MicroStrategy zal volgen met Tesla. Saylor's inzet op de prijs van Bitcoin lijkt zich uit te betalen: Dankzij regelmatige aankopen heeft het softwarebedrijf meer dan vier miljard dollar winst gemaakt op zijn portefeuille.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven