Nieuws - Tesla blijft geloven in Bitcoin

Door Luc Vesters

Tesla blijft geloven in Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Elon Musk
Tesla blijft geloven in Bitcoin

De autofabrikant Tesla blijft zijn Bitcoin-holdings hodlen. Dat blijkt uit het rapport over het vierde kwartaal van 2023. Het bedrijf van Elon Musk heeft in totaal 184 miljoen Amerikaanse dollar in de cryptocurrency.

Dit is echter maar een fractie van wat er ooit in de boeken van Tesla stond. In februari 2021 investeerde het bedrijf bijna 1,5 miljard in Bitcoin en accepteerde het BTC kortstondig als betaalmiddel.

Medio 2022 zette de autofabrikant 75 procent van zijn bezit om in contanten om productieknelpunten in Azië op te vangen.

Dit werd gevolgd door een verdere verkoop in het vierde kwartaal van 2022, van 218 miljoen naar 184 miljoen Amerikaanse dollar in Bitcoin.

Over het algemeen voldeed Tesla niet aan de verwachtingen van veel analisten. De fabrikant van elektrische auto's wist zijn omzet jaar-op-jaar met 3 procent te verhogen. De winst voor belastingen daalde echter met 47 procent naar 2,1 miljard Amerikaanse dollar. Aan de andere kant stegen de productiekosten met 27 procent.

De negatieve cijfers zijn ook terug te zien in de aandelenkoers van Tesla. De koers van het aandeel TSLA is de afgelopen 24 uur met bijna 8 procent gedaald.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven