Nieuws - Messari-CEO gaat de strijd aan met de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Messari-CEO gaat de strijd aan met de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC

Messari-CEO gaat de strijd aan met de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC

Messari beschouwt de SEC nu als vijandig en ziet zichzelf als onafhankelijk van de autoriteit. Ze noemen het "corrupt, zinloos en contraproductief."

Harde kritiek op de SEC: Ryan Selkis, de CEO van Messari, verklaart de strijd aan de Amerikaanse financiële toezichthouder via X (voorheen Twitter) met een "Onafhankelijkheidsverklaring". Hij volgde met scherpe kritiek.

Hij noemt de autoriteit "corrupt, ineffectief en zinloos." En verder: "We beschouwen de SEC nu als vijand."

Deze beslissing kwam na jaren van onderzoek en interactie met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Ze zijn niet geschikt om de cryptomarkten te controleren en te reguleren. Private actoren kunnen dit beter doen, zoals dataleveranciers en onderzoeksjournalisten. Ze willen de SEC confronteren met hun wangedrag in rechtbanken, in het Congres en in de media. De Onafhankelijkheidsverklaring zal binnenkort naar de Senaat worden gestuurd.

De SEC staat bekend als uiterst controversieel in de crypto-industrie, vooral hun voorzitter, Gary Gensler. De autoriteit en Gensler worden ervan beschuldigd een campagne tegen crypto in de VS te voeren.

De SEC heeft talloze bedrijven aangeklaagd, van stichtingen tot crypto-beurzen. Inmiddels is bijna de hele sector getroffen.

Sommigen vermoeden politiek opportunisme: Gensler zou onder Biden minister van Financiën willen worden en wil voor die tijd zoveel mogelijk kracht tonen.

Crypto-analist Adam Cochran noemde Gary Gensler onlangs een "reguleringsterrorist." Volgens hem is de enige manier om terug te vechten tegenklachten.

Steeds meer bedrijven in de sector bewandelen die weg. Coinbase en Consensys, het bedrijf achter MetaMask, hebben recentelijk de SEC voor de rechter gedaagd.

Velen in de sector hopen dat het tijdperk van SEC-regulering van crypto ten einde komt met een overwinning van Donald Trump. Niet iedereen gelooft echter in Trumps beloften.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven