Nieuws - Trump wil Bitcoin "Made in the USA

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Trump wil Bitcoin "Made in the USA

Trump wil Bitcoin "Made in the USA

Voormalig president Trump maakt de Bitcoin mining industrie enthousiast en belooft steun. Wat zijn BTC-plan "Made in the USA" betekent.

Afgelopen dinsdag ontmoette de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump vooraanstaande vertegenwoordigers van de mining industrie in Mar-a-Lago. Tijdens het evenement bevestigde hij opnieuw zijn intentie om de sector te steunen.

Na de ontmoeting postte zijn campagneteam op TruthSocial dat Bitcoin mining de laatste verdedigingslinie was tegen een CBDC. Biden's beleid ten opzichte van BTC zou China, Rusland en "radicaal links" alleen maar helpen.

De ex-president sprak ook zijn waardering uit voor de rol van Bitcoin miners in het stabiliseren van het Amerikaanse energienetwerk. Leidinggevenden van CleanSpark en Riot waren bij de bijeenkomst aanwezig, zoals Bloomberg meldt.

"We willen dat alle resterende Bitcoin wordt gedolven in de VS. Dit zal ons helpen om energiedominant te zijn," gaat het bericht van de Trump-campagnevoerders verder.

Volgens de Bitcoin mining map van het Cambridge Centre for Alternative Finance komt ongeveer 38 procent van de wereldwijde hashrate uit de Verenigde Staten. Dit maakt de Amerikaanse mining industrie aanzienlijk groter dan die van China.

De Republikein lijkt Matthew Schulz van CleanSpark voor zich te hebben gewonnen. Hij plaatste een foto met Trump op Twitter en schreef: "Ik heb net een man ontmoet die een grote fan is van Bitcoin en houdt van wat we doen bij CleanSpark."

Brian Morgenstern, hoofd publiek beleid bij Riot Platforms, verklaarde ook: "Geweldig gesprek vandaag met president Trump over het belang van Bitcoin mining en energierijkdom in de VS."

Trump blijft dus de crypto-industrie het hof maken, die geacht wordt zijn verkiezingscampagne actief te ondersteunen. Hierdoor is Bitcoin een belangrijk thema in de Amerikaanse politiek. Toch denken voorspellers dat de koers niet boven de $75k zal stijgen vóór de verkiezingen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven