Nieuws - Galaxy CEO: Bitcoin zal niet boven 75K stijgen voor de Amerikaanse verkiezingen

Door Ted Maas

Galaxy CEO: Bitcoin zal niet boven 75K stijgen voor de Amerikaanse verkiezingen

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
VS
Galaxy CEO: Bitcoin zal niet boven 75K stijgen voor de Amerikaanse verkiezingen

Instutionele cryptogigant Galaxy rapporteert sterke cijfers over het eerste kwartaal. CEO Novogratz legt uit waarom de Amerikaanse verkiezingen de prijs van Bitcoin momenteel tegenhouden.

Galaxy Digital heeft sterke cijfers gepresenteerd over het eerste kwartaal. De nettowinst steeg met 40 procent naar 422 miljoen dollar, vooral dankzij nieuwe recordresultaten in de mining-sector en het vermogensbeheer van meerdere bedrijven. Daarnaast steeg het vermogen met een indrukwekkende 50 procent ten opzichte van het vorige kwartaal tot 7,8 miljard. Als een van de belangrijkste institutionele spelers in de cryptosector lanceerde Galaxy in januari samen met Invesco een van de Bitcoin Spot ETF's in de VS. Vorige maand nog breidde de crypto-assetbeheerder zijn aanbod uit met Bitcoin en Ether ETC's in Europa als onderdeel van een samenwerking met DWS.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen

Tijdens de meest recente earnings call deed CEO Mike Novogratz ook een spannende voorspelling: Bitcoin bevindt zich in een consolidatiefase die zou kunnen duren tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, zei hij. Voor de BTC-koers betekent dit een beweegruimte tussen de 55.000 en 75.000 dollar. “Dat is de stand van zaken [...] totdat de Fed begint met het verlagen van de rente omdat de economie afkoelt, of totdat we de verkiezingen voorbij zijn,” legde hij uit. In het algemeen zal crypto gepolitiseerd blijven totdat de heersende anti-attitude verandert, merkte de Galaxy CEO op.

De meningen zijn verdeeld over crypto

Volgens Novogratz zouden de Amerikaanse verkiezingen van 2024 eindelijk duidelijkheid kunnen brengen in het regelgevingslandschap voor crypto, nadat de sector onlangs het onderwerp werd van een politiek geschil tussen Democraten en Republikeinen. Dit zou het leven van Galaxy en andere cryptobedrijven een stuk gemakkelijker maken. “Om onze industrie te laten floreren, hebben we tweepartijdige steun nodig,” legde de Galaxy CEO uit. Onlangs sprak de Amerikaanse president Biden zich uit tegen een resolutie die banken zou toestaan cryptobewaar toe te staan. De Republikeinse uitdager Trump gaf daarentegen aan pro-crypto te zijn.

Voor de crypto-community lijkt het erop dat de Democraten “nee” zeggen tegen crypto. Novogratz zegt daarover: “Dat is oneerlijk; er zijn veel Democraten die pro-crypto zijn... maar de macht ligt nu bij Elizabeth Warren in het Senate Banking Committee, Gensler en een paar anderen.”

Bitcoin en crypto worden de speelbal van partijpolitieke belangen? Een gevaarlijke trend voor Novogratz. Maar de Galaxy CEO is optimistisch, want een toekomstige stemming in de Senaat zou de “eerste lakmoesproef” kunnen zijn om te zien of sommige Democraten welwillender zijn. Vooral in een verkiezingsjaar is productieve samenwerking tussen de twee partijen moeilijk, maar des te belangrijker voor de crypto-sector. Eén ding is zeker: Om de exodus van succesvolle Amerikaanse bedrijven te stoppen, is duidelijkheid in de regelgeving nodig. De campagne van SEC-voorzitter Gary Gensler brengt blijvende schade toe aan de VS als cryptolocatie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven