Nieuws - LKA Saksen: Bitcoin-voorraad zakt onder 1 miljard dollar

Door Luc Vesters

LKA Saksen: Bitcoin-voorraad zakt onder 1 miljard dollar

LKA Saksen: Bitcoin-voorraad zakt onder 1 miljard dollar

Het LKA Saksen werkt nog steeds hard om van hun Bitcoin af te komen. Volgens de nieuwste data van de blockchain-analysefirma Arkham Intelligence is nu de voorraad gezakt tot onder 1 miljard dollar. Op dit moment heeft de wallet van de autoriteit nog 15.552 BTC ter waarde van ongeveer 900 miljoen dollar.

Alleen in de afgelopen 24 uur heeft het LKA iets meer dan 8.400 Bitcoin verkocht. De recordverkoop was echter op maandag, toen ze in één dag 12.000 BTC verkochten.

Een groot deel van de cryptocurrency lijkt via OTC-verkopen (transacties die niet op een officiële beurs worden uitgevoerd) verkocht te worden. Zo gingen er bijvoorbeeld 3.250 BTC naar de Liquidity Provider B2C2 Group. Daarnaast komen de voorraden ook steeds weer op bekende crypto-beurzen zoals Kraken, Bitstamp of Coinbase terecht.

De Bitcoins zijn oorspronkelijk afkomstig van het illegale streaming-platform “Movie2k.to”. Het LKA Saksen heeft in januari 50.000 BTC in beslag genomen – ter waarde van ongeveer 2,7 miljard dollar. Onlangs is het BKA begonnen met het verkopen van Bitcoin. De opbrengsten van de verkopen gaan allemaal naar de staatskas van Saksen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven