Nieuws - 12.000 Bitcoin op één dag: Duitse autoriteiten met grootste verkoop tot nu toe

Mike Hesp

Door Mike Hesp

12.000 Bitcoin op één dag: Duitse autoriteiten met grootste verkoop tot nu toe

12.000 Bitcoin op één dag: Duitse autoriteiten met grootste verkoop tot nu toe

Een dag, meer dan een half miljard Amerikaanse dollar: het BKA verkoopt zoveel Bitcoin als nooit tevoren. De helft van voorrad is nu verkocht.

De verkoop bij het 'Bundeskriminalamt' in Sachsen gaat vrolijk verder: gisteren, 8 juli, hebben ze in totaal 12.000 Bitcoin verkocht. Dit blijkt uit gegevens van Arkham Intelligence. De tegenwaarde: ongeveer $687 miljoen.

Het is de grootste verkoop die Sachsen tot nu toe op één dag heeft gedaan. Er wordt aangenomen dat de autoriteiten hun BTC buiten de beurs om verkopen, via zogenaamde OTC-desks.

Bitcoin daalde in de loop van de dag met ongeveer twee procent. Ondertussen kon de cryptocurrency zich echter herstellen en steeg bijna vier procent. De coins van het BKA zijn afkomstig van de vermeende exploitanten van het illegale streamingplatform movie2k.to. De rechtszaak tegen een 40-jarige Duitser en zijn 37-jarige handlanger uit Polen loopt nog.

Tegenover het Duitse BTC-ECHO gaf de autoriteit alleen aan dat "de opbrengsten van de veiliggestelde waarden volgens § 60 Strafvollstreckungsordnung naar de respectieve staatskas vloeien, waar de bevoegde rechtbank is gevestigd."

Het BKA heeft nu nog ongeveer 27.000 Bitcoin over. Oorspronkelijk waren het er 50.000 Bitcoin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven