Nieuws - Geven Bitcoin ETF’s het startschot voor de volgende bull run?

Door Ted Maas

Geven Bitcoin ETF’s het startschot voor de volgende bull run?

Bitcoin (BTC)
Investeren
Crypto-acceptatie
Geven Bitcoin ETF’s het startschot voor de volgende bullrun?

Sinds Blackrock groen licht heeft gekregen, stapelen de aanvragen voor Bitcoin ETF's zich op. Zijn deze ETF’s de drijvende kracht voor een volgende bull run?

De Bitcoinkoers (BTC) gaat na maanden van droogte de goede kant op. De huidige BTC-koers staat op $30,217. In de afgelopen 24 uur is de koers met 4,7 procent gestegen. In de loop van de week noteerde het zelfs een plus van 20,8 procent - in de afgelopen maand is de prijs met 10,2 procent gestegen. Toch is het duidelijk nog te vroeg om over een bull run te praten. De huidige situatie rond Bitcoin ETF’s zijn in ieder geval een positieve indicator.

Valkyrie Investments vraagt Bitcoin ETF aan

Valkyrie Investments heeft op 21 juni een aanvraag ingediend voor een Bitcoin Spot ETF. Daarmee zit de bekende belegger naadloos achter Blackrock, WisdomTree, Invesco en Fidelity, die allemaal de BTC-koers en de deelname daaraan openbaar willen maken voor een breder publiek. Dit zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op de proef stellen na een hoop onrust in de sector - de druk neemt toe.

Als de BTC ETF's worden goedgekeurd, zou dat een belangrijke katalysator kunnen zijn voor de koers. Dit is ook hoe Cameron Winklevoss, medeoprichter van de cryptobeurs Gemini, het ziet. Hij ziet de huidige situatie als een kans om BTC te verwerven voordat de grote run begint.

“De grote accumulatie van Bitcoin is begonnen. Iedereen die de stroom van ETF-aanmeldingen volgt, weet dat de kans om Bitcoin te kopen (voordat het naar de beurs gaat), snel nadert. Daarna beginnen de ETF’s en worden de sluizen open gezet. Als Bitcoin de meest voor de hand liggende en beste investering van het afgelopen decennium was, dan zal dit waarschijnlijk de meest voor de hand liggende en beste handel van dit decennium zijn.” - Cameron Winklevoss

Tijd om te feesten?

Natuurlijk moet je de uitspraak van de Winklevoss broers met een korreltje zout nemen. We hebben hier tenslotte te maken met een exchange-CEO die er belang bij heeft dat mensen Bitcoin kopen. Daarom hebben bullish uitspraken altijd een eigen voordeel.

De gespannen en nog niet opgeloste situatie rond de cryptobeurzen Binance en Coinbase, het algemene slechte sentiment op de wereldwijde financiële markt inclusief de hoge inflatie in veel landen blijven het beleggerssentiment drukken. Of een Bitcoin ETF daarom genoeg zal zijn om de BTC-koers naar ultieme hoogten te stuwen, blijft de vraag.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven