Nieuws - SEC wijst Coinbase af

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC wijst Coinbase af

Wet en regelgeving
VS
Exchanges
SEC wijst Coinbase af

Eind april riep Coinbase op tot meer duidelijkheid in de cryptoregulering. Volgens Gary Gensler en de SEC zijn de bestaande regels echter voldoende.

De SEC heeft geweigerd in te gaan op de eis van Coinbase voor meer duidelijkheid in de crypto-regelgeving. Dit blijkt uit een document dat op 15 mei is ingediend.

Volgens het document is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission niet verplicht om te voldoen aan de eisen die Coinbase heeft geschetst. Bovendien had de cryptobeurs in een onredelijk korte tijd om een reeks complexe hervormingen en regelgevingen gevraagd, aldus de SEC. De toezichthouder stelde verder dat nieuwe regels niet nodig waren omdat digitale activa effecten zijn.

Specifiek zei het: "Coinbase's voorkeur voor versnelde of andere regelgevende actie door de Commissie geeft haar geen recht op buitengewone verlichting van dit Hof. Het verzoek moet worden afgewezen."

Volgens SEC-chef Gary Gensler zijn er al cryptoregels gepubliceerd en zijn die voldoende, vertelde hij de Financial Markets Conference. Volgens Coinbase CLO Paul Grewal is er nog steeds verduidelijking nodig. "De SEC vertelde de rechtbank dat rulemaking jaren kan duren en dat ze geen haast hebben," voegde hij eraan toe.

Vorige maand gaf de SEC Coinbase een "wells notice". De kennisgeving is meestal een van de laatste stappen voordat de toezichthouder formeel een aanklacht indient. Door het agressieve regelgevingsbeleid van de SEC en Gary Gensler waarschuwen deskundigen voor een uittocht van de crypto-industrie uit de VS.

Gary Gensler is duidelijk geen voorstander van cryptocurrencies. Hij noemde eerder dit jaar alle cryptocurrencies een effect, maar maakte een uitzondering voor Bitcoin. Daarmee zouden bijna alle cryptocurrencies onder de Amerikaanse federale wetgeving vallen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven