Nieuws - 5 redenen waarom Bitcoin bullish is

Mike Hesp

Door Mike Hesp

5 redenen waarom Bitcoin bullish is

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Ontwikkelingen
5 redenen waarom Bitcoin bullish is

De Bitcoin prijs (BTC) is aan het stijgen. Of het nu succes is of niet, hier zijn 5 redenen om bullish te zijn voor de lange termijn.

1.      Bitcoin ETF trekt nieuwe vrouwelijke investeerders aan

Wat al een hele tijd aansleept, wordt misschien eindelijk werkelijkheid: een exchange traded fund (ETF) op Bitcoin. Blackrock heeft een aanvraag ingediend om een BTC trust uit te geven als een bitcoin trust ETF. Waarom dit bullish is? Niet alleen heeft 's werelds machtigste vermogensbeheerder blijkbaar ingezien dat Bitcoin onlosmakelijk verbonden is met de financiële wereld, maar een BTC ETF zou het investeren in de grootste cryptocurrency ook veel gemakkelijker maken. Zelfs degenen die aarzelen zouden het misschien heroverwegen. Dit helpt natuurlijk ook de Bitcoinprijs.

Wil je nu Bitcoin kopen? Kijk dan hier op onze kopen pagina.

2.      Uitbodemen lijkt voltooid

In de afgelopen weken en maanden is de crypto wereld getorpedeerd door negatief nieuws, zo krijgt binance een flink pak slaag. En wil de Amerikaanse Securities and Exchange Commission rond Gary Gensler wil de cryptosector flink onder druk zetten. De Bitcoinprijs (BTC) daalde in de loop hiervan steeds weer. Maar het dieptepunt van maart, net onder de 20.000 US dollar, werd in de nasleep nauwelijks weer bereikt. Dit suggereert dat de prijs daar zijn bodem heeft bereikt.

3.      Bitcoin-hodlers laten zich niet van de wijs brengen

Nauw verwant met het punt hierboven: Als je de blockchaingegevens nader bekijkt, wordt duidelijk dat het aantal wallets dat hun Bitcoin niet meer verplaatst gestaag groeit. De "hodlers of last resort", dat wil zeggen de mensen die zich niet laten afschrikken door negatief nieuws, groeien gestaag. Bovendien worden ze ook rijker. Zo is het aantal BTC-miljonairs alleen al in 2023 met 48.000 toegenomen.

4.      Aanbod blijft krimpen

Bitcoin-fans weten het al: de cryptocurrency is beperkt tot een maximum van 21 miljoen BTC. En het worden er met de dag minder. Op dit moment zijn er al 19,4 miljoen munten in omloop. Als de vraag naar de activa blijft groeien, wat vooral wordt aangegeven door punt 1, zou dit ook een positieve invloed moeten hebben op de koers van Bitcoin.

5.      Bitcoin halveren is net om de hoek

In het komende jaar zal het aanbod van nieuwe munten opnieuw drastisch worden verminderd. Dit komt omdat bitcoin elke 100.000 blocks wordt gehalveerd, ongeveer elke vier jaar. De volgende keer, naar verwachting op 05 april 2024, zal de beloning voor miners worden gehalveerd tot 3,125 BTC. In het verleden heeft deze gebeurtenis enorme prijsstijgingen veroorzaakt sinds het begin van het cryptotijdperk.

Disclaimer: Dit is geen beleggingsadvies, niemand kan de toekomst voorspellen. Crypto-investeringen kunnen altijd leiden tot een verlies. Investeer alleen met geld dat je ook kunt verliezen!

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven