Nieuws - FTX verkoopt 30 miljoen Solana (SOL)

Mike Hesp

Door Mike Hesp

FTX verkoopt 30 miljoen Solana (SOL)

Solana (SOL)
FTX
FTX verkoopt 30 miljoen Solana (SOL)

De curatoren van FTX hebben ongeveer $ 1,9 miljard gerealiseerd met de verkoop van Solana. De koers van het SOL-aandeel is ondertussen ingestort.

De curatoren van de failliete exchange FTX hebben tot 30 miljoen SOL tokens verkocht. Dit meldde Bloomberg op basis van insiderbronnen.

Met een verkoopprijs van $ 64 per SOL hebben de curatoren daarmee een opbrengst van $ 1,9 miljard gerealiseerd. Dit geld zal worden gebruikt om benadeelde klanten uit te betalen.

Zoals FTX in de zomer van 2023 bekendmaakte, hield de failliete exchange $ 1,2 miljard aan in Solana (op 31 augustus 2023 was SOL $ 20). Bitcoin is de op één na grootste positie met $ 560 miljoen, gevolgd door Ethereum.

De miljardenverkoop van SOL is terug te zien in de prijs: In de afgelopen zeven dagen is Solana met ongeveer tien procent gedaald en wordt op het moment van schrijven verhandeld op $ 176. Op jaarbasis is de verkoop echter nauwelijks merkbaar: Solana is met bijna 800 procent gestegen.

Voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried - verantwoordelijk voor een verlies van meer dan acht miljard US dollar - werd eind maart veroordeeld. Hem hangt 25 jaar achter de tralies boven het hoofd. Tot 115 jaar was mogelijk.

Het is momenteel onduidelijk wanneer gedupeerde klanten een uitbetaling kunnen verwachten. In geval van twijfel kan het proces nog jaren aanslepen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven