Nieuws - Ethereum Staking bereikt nieuw record met 19,3 miljoen Ethers

Door Ted Maas

Ethereum Staking bereikt nieuw record met 19,3 miljoen Ethers

Ethereum (ETH)
Staking
Exchanges
Shapella Update staking groei ETH

Ethereum Staking is booming na de Shapella Update. Wat drijft de groei en welke statistieken zijn momenteel het belangrijkste om naar te kijken?

De door sommigen voorspelde Ethereum sell-off is uitgebleven. In plaats daarvan heeft ETH Staking een nieuwe mijlpaal bereikt. Er staan nu meer dan 19,3 miljoen Ethereum ‘vast’ in het Ethereum Staking Contract. Deze ontwikkeling geeft duidelijk aan dat veel beleggers juist meer vertrouwen hebben in Ethereum als gevolg van de succesvolle Shanghai/Shappella-upgrade. Maar dit is niet de enige positieve statistiek rondom ETH Staking. Hieronder staan een aantal andere interessante cijfers en analyseren we wat ze betekenen voor Ethereum.

SEC stimuleert staking

Uit een analyse van cryptobedrijf Nansen blijkt dat Kraken en Coinbase met 870.688 ETH momenteel verantwoordelijk zijn voor 78,3 procent van alle hoofdopnames van gestakede Ethers. Nansen definieert hoofdopnames als alle opnames (withdrawals) van ETH Staking die gedaan zijn door actieve validators op het Ethereum 2.0 netwerk. Deze opnames vinden plaats wanneer validators hun stakingposities willen verminderen of beëindigen en hun gestakede ETH en verdiende rewards willen opnemen.

De overgrote meerderheid van alle staking withdrawals, 64,1 procent, komt van de crypto exchange Kraken. Dit komt omdat de SEC de cryptobeurs heeft bevolen zijn staking-service te stoppen onder dreiging van juridische stappen. Het optreden van SEC-chef Gary Gensler toont hier zijn naweeën.

De ontwikkeling suggereert echter dat veel Kraken gebruikers nog steeds geïnteresseerd zijn in de staking dienst. Het is daarom waarschijnlijk dat zij hun ETH opnieuw zullen staken op andere platformen of middels private wallets nadat ze hun ETH terug hebben.

Uit on-chain gegevens blijkt dat deze ontwikkeling al aan de gang is. Dit komt doordat decentrale staking providers de afgelopen dagen nieuwe gebruikers hebben gekregen, zoals gegevens van Nansen illustreren.

ethers staked growing shapella

Deze ontwikkeling is een indicatie dat klanten van gecentraliseerde exchanges hun Ether verplaatsen naar alternatieven zoals Lido, Rocket Pool, Frax Finance of andere gedecentraliseerde alternatieven.

Conclusie

Het bereiken van een nieuw record van 19,3 miljoen gestakede Ethereum toont het groeiende vertrouwen van investeerders in het Ethereum-ecosysteem, na de succesvolle Shapella-upgrade. Ondanks hindernissen, zoals de rechtszaak van de SEC tegen Kraken, blijft de belangstelling voor Ethereum-staking groot. Het feit dat steeds meer beleggers hun ETH inzetten en dat er momenteel netto meer ETH wordt gestort dan er wordt uitbetaald, toont het aanhoudende vertrouwen van veel beleggers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven