Nieuws - Kraken staakt staking voor Amerikaanse klanten

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Kraken staakt staking voor Amerikaanse klanten

Wet en regelgeving
VS
Kraken staakt staking voor Amerikaanse klanten

Crypto-beurs Kraken heeft een overeenkomst bereikt met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om zijn staking-programma voor Amerikaanse klanten te staken.

Om beschuldigingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te weerleggen, heeft Kraken zijn stakingprogramma voor Amerikaanse klanten stopgezet en ingestemd met de betaling van een boete van 30 miljoen US dollar.

De SEC beschuldigt de cryptobeurs van ongeregistreerde effectenhandel. Het inzetprogramma van het bedrijf was niet naar behoren geregistreerd, zei het agentschap. Staking stelt investeerders in staat om POS blockchains te helpen beveiligen door cryptocurrencies te storten en een rendement op hun investering te ontvangen.

"Of het nu via Staking-as-a-Service, uitlenen of andere middelen is, crypto-tussenpersonen moeten bij het aanbieden van beleggingscontracten in ruil voor tokens van beleggers de juiste bekendmakingen en bescherming bieden die onze effectenwetten vereisen," zei SEC-voorzitter Gary Gensler.

Volgens een blogpost van Kraken hebben de maatregelen alleen gevolgen voor Amerikaanse klanten. Een aantal dagen geleden gaf de SEC nog aan dat onderzoek naar crypto een van de topprioriteiten zal zijn dit jaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven