Nieuws - Ethereum-ETF handelsstart wederom uitgesteld

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum-ETF handelsstart wederom uitgesteld

Ethereum-ETF-start wederom uitgesteld

De SEC neemt de tijd en stelt de handelsstart van de Ethereum-ETF's opnieuw uit. Wanneer de ETH-indexfondsen eindelijk kunnen starten.

Veel beleggers hadden al verwacht dat de Ethereum-ETF's, morgen, 2 juli, van start zouden gaan. Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren, want de Amerikaanse beurswaakhond (SEC) heeft het goedkeuringsproces voor de ETF's opnieuw vertraagd door nieuwe opmerkingen.

Bloomberg-ETF-expert Eric Balchunas schrijft in een X-bericht: "Het klinkt alsof de SEC extra tijd heeft genomen om deze week op de mensen in te gaan (ook al waren er weer slechts kleine wijzigingen)."

Onlangs hebben de potentiële Ethereum-ETF-uitgevers herzien S1-aanvragen ingediend. De SEC keurde in mei acht 19b-4-aanvragen voor Ether-indexfondsen goed, waarmee de eerste belangrijke horde was genomen.

Nu heeft de toezichthouder zich uitgesproken over de S1-formulieren en gevraagd om hernieuwde indiening uiterlijk 8 juli. Volgens Balchunas zou de start van de Ethereum-spot-ETF's daardoor naar de tweede helft van juli kunnen verschuiven.

Enkele dagen geleden voorspelde Bitwise-CIO Matt Hougan dat de Ethereum-ETF's in de eerste 18 maanden al netto-instroom van 15 miljard dollar zouden kunnen verwachten.

In tegenstelling tot de 19b-4-aanvragen zijn de S1-formulieren niet gebonden aan een specifieke deadline. Daarom zijn de potentiële uitgevers afhankelijk van het tijdschema van de SEC voor de beoordeling en goedkeuring.

Toch mogen Ether-fans optimistisch blijven: zelfs SEC-chef Gary Gensler bevestigde onlangs dat de goedkeuringsprocedure voor de Ethereum-ETF's zonder problemen vordert.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven