Nieuws - Ethereum ETF aanvragers dienen wijzigingen in bij de SEC

Door Luc Vesters

Ethereum ETF aanvragers dienen wijzigingen in bij de SEC

Ethereum ETF aanvragers dienen wijzigingen in bij de SEC

Tal van vermogensbeheerders in de VS hebben herzieningen van hun Ethereum ETF aanvragen ingediend bij de Securities and Exchange Commission. Dit blijkt uit tweets van Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas. Volgens het rapport hebben BlackRock, VanEck, Grayscale, Galaxy Digital en Fidelity afgelopen vrijdagavond hun S1 documenten ingediend.

Deze documenten geven informatie over de vergoedingenstructuur van sommige ETF's, evenals het geplande startkapitaal, de zogenaamde "seeding". VanEck hanteert bijvoorbeeld een beheervergoeding van 0,20 procent. Bij Franklin Templeton is dat 0,19 procent.

Volgens Balchunas zet dit BlackRock nu onder druk om zijn vergoedingen "onder de 30 basispunten" te houden, oftewel 0,3 procent. Tot nu toe heeft 's werelds grootste vermogensbeheerder hier nog geen gedetailleerde informatie over gepubliceerd. BlackRock heeft echter wel een startinvestering van USD 10 miljoen bekendgemaakt voor zijn iShares ETHA Trust. Bij Fidelity gaat het om USD 4,7 miljoen.

Vorige week werd ook bekend dat het cryptofonds van Pantera Capital van plan was USD 100 miljoen te investeren in de Ethereum ETF van Bitwise. Volgens eerste schattingen zouden ETH ETF's goed kunnen zijn voor tussen de tien en 30 procent van de instroom in Bitcoin ETF's.

Met de laatste ronde aanvragen zal de Securities and Exchange Commission de ETF handel waarschijnlijk volgende week al toestaan. Volgens Balchunas is een lancering op 2 juli realistisch. Tijdens een hoorzitting van het congres verklaarde SEC-voorzitter Gary Gensler dat hij goedkeuring "later deze zomer" verwachtte.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven