Nieuws - Ether-ETF's kunnen 15 miljard dollar aantrekken

Door Ted Maas

Ether-ETF's kunnen 15 miljard dollar aantrekken

Een crypto-expert is optimistisch: Ether-ETF's kunnen tot eind 2025 15 miljard dollar aan netto-instromen krijgen. Wat zit er achter deze Ethereum-voorspelling?

Bitwise Chief Investment Officer Matt Hougan is optimistisch in zijn nieuwste rapport. Volgens Hougan kunnen de binnenkort verwachte Ether-ETF's in de eerste 18 maanden een instroom van maar liefst 15 miljard dollar verwachten.

Zijn voorspelling is gebaseerd op een analyse van de beschikbare data, zoals de marktkapitalisatie van Ether in vergelijking met Bitcoin, de internationale markt voor crypto-ETP's, en de omzetting van de Ethereum Trust (ETHE) van Grayscale.

Ondertussen staat de Ethereum koers op €3,167, een lichte daling van 0,4 procent in de afgelopen 24 uur. Daarmee houdt Ether zich momenteel iets beter staande dan de grote rivaal Bitcoin.

“Ik verwacht dat beleggers hun allocatie in BTC- en ETH-ETP's ongeveer zullen afstemmen op hun marktkapitalisatie: BTC: 1.266 miljard dollar (74% van de markt) en ETH: 432 miljard dollar (26% van de markt)”, schrijft Hougan.

Daarnaast merkt hij op dat Canada en Europa een vergelijkbare verdeling van investeringen tussen de twee cryptocurrencies laten zien, waarbij Bitcoin-ETP's ongeveer 78 procent en Ethereum-ETP's ongeveer 22 procent van het totale beheerde vermogen uitmaken. Vanwege regelgeving zijn er in veel landen geen Bitcoin- of Ethereum-ETF's zoals in de Verenigde Staten. In de EU worden bijvoorbeeld obligaties verhandeld op de beurs in plaats van indexfondsen.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd door de potentiële ETF-uitgevers en hun S1-aanvragen. Deze aanvragen moeten nog door de Amerikaanse beurswaakhond SEC worden goedgekeurd voordat de handel in indexfondsen kan beginnen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven