Nieuws - Ether ETF pas over een paar jaar?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ether ETF pas over een paar jaar?

Ether ETF pas over een paar jaar?

Terwijl de ETH-prijs boven de grens van $3.000 klimt, waarschuwt een expert dat het nog lang kan duren voordat er een ether ETF wordt gelanceerd.

Grote Amerikaanse vermogensbeheerders zoals Fidelity en BlackRock hebben de afgelopen maanden een aanvraag ingediend voor een Ether ETF. Sommige optimistische analisten hebben al voorspeld dat de US Securities and Exchange Commission (SEC) de nieuwe ETH fondsen al in mei van dit jaar zou kunnen goedkeuren.

Valkyrie CIO Steven McClurg waarschuwt nu echter voor hoge verwachtingen. Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat de SEC binnenkort een Ether ETF goedkeurt, maar eerder in de loop van de komende één tot twee jaar.

In een interview met TheBlock benadrukte McClurg dat er al veel moeite is gestoken in de introductie van Bitcoin spot ETF's, zowel door de regelgevers als door de verschillende emittenten. Vergeleken met Bitcoin zijn er echter enkele belangrijke verschillen in Ethereum-producten.

Sommige toepassingen voor een Ether spot ETF omvatten een staking component. Volgens McClurg zou dit rente-achtige aanbod echter moeilijk zijn voor klanten om op te nemen zonder Ether te classificeren als een effect.

De classificatie van Ether als effect of als grondstof staat momenteel nog ter discussie. SEC-voorzitter Gary Gensler heeft nog geen direct commentaar gegeven op de vraag of de op één na grootste cryptocurrency onder de effectenwetgeving valt.

Dit is nog een reden waarom de SEC nog veel tijd nodig zou kunnen hebben om tot een beslissing te komen. Ondertussen lijkt de markt ervan uit te gaan dat de ETF's eerder zullen worden goedgekeurd, aangezien de ETH-prijs onlangs sterk is geweest en richting de 3.100 dollar is gegaan.

Onlangs nog adviseerde Coinbase de SEC in een brief van 27 pagina's om de Grayscale Ethereum Trust om te zetten in een ETF met lagere kosten. Zoals al is gebeurd met Bitcoin, zouden op de beurs verhandelde etherfondsen de toegang voor met name institutionele beleggers kunnen vergemakkelijken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven