Nieuws - De belangrijkste redenen voor een Ether ETF

Door Ted Maas

De belangrijkste redenen voor een Ether ETF

De belangrijkste redenen voor een Ether ETF

Er wordt heftig gediscussieerd over de Ether ETF. Nu oefent Coinbase ook druk uit op de SEC. De exchange noemt de volgende redenen.

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft zich in een brief aan de SEC duidelijk achter de Ether ETF-aanvraag van Grayscale geschaard. Zoals eerder met de Bitcoin Trust, wil vermogensbeheerder Grayscale ook zijn Ethereum Trust (ETHE) omzetten in een exchange-traded fund. Paul Grewal, de Chief Legal Officer van Coinbase, kondigde aan dat het bedrijf op verzoek van de SEC gereageerd heeft. Het betrof een commentaar op de ETF-aanvraag van Grayscale.De 27 pagina's tellende brief legt zeer gedetailleerd de juridische, technische en economische redenen uit om de Ether ETF goed te keuren.

coinbase brief

In een brief gepubliceerd door Grewal, argumenteert Coinbase dat de redenen voor het goedkeuren van een Bitcoin ETF door de SEC ook sterk van toepassing zijn op een Ether ETF van Grayscale, zelfs in sommige opzichten meer. Coinbase presenteert vijf kernargumenten. Als belangrijkste punt benadrukken zij dat ether correct is geclassificeerd als een grondstof, niet als een effect. Dit argument wordt ondersteund door de goedkeuring van ETH futures door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), eerdere uitspraken van SEC-functionarissen, en diverse gerechtelijke beslissingen.

Hoe Coinbase campagne voert voor de ETF

Maar het argument van Coinbase gaat nog verder. De brief belicht het proof-of-stake mechanisme van Ether in een zeer positief daglicht en wijst op factoren zoals gedecentraliseerde eigendomsdistributie en veerkracht tegen pogingen tot fraude. Bovendien spreken het hoge handelsvolume, de liquiditeit en de smalle spreads in het voordeel van de activa. Tot slot benadrukt Coinbase dat het partnerschap met de Chicago Mercantile Exchange een effectieve bewaking van de Ether spotmarkt mogelijk maakt voor meer veiligheid.

Sommige analisten gaan ervan uit dat de SEC de eerste ETF's voor spot-ether al in mei van dit jaar zou kunnen goedkeuren. Grayscale diende afgelopen oktober al een aanvraag in om zijn Ethereum trust om te zetten. Andere grote financiële groepen zoals BlackRock en Fidelity hebben ook ETF-aanvragen ingediend voor de op een na grootste cryptocurrency. Zoals al is gebeurd met Bitcoin, zou een op de beurs verhandeld etherfonds de toegang veel gemakkelijker maken, vooral voor institutionele beleggers. Coinbase handelt echter niet geheel altruïstisch - de cryptobeurs zou grote zaken kunnen doen als potentiële bewaarder van de ether die door de ETF-emittenten wordt gekocht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven