Nieuws - De 5 belangrijkste cryptonieuwtjes van afgelopen week

Door Ted Maas

De 5 belangrijkste cryptonieuwtjes van afgelopen week

Worldcoin (WLD)
Arbitrum (ARB)
Investeren
De 5 belangrijkste cryptonieuwtjes van afgelopen week

Worldcoin lanceert op verschillende exchanges, de VS komt met nieuwe cryptowetten, Optimism gaat Arbitrum inhalen en nog veel meer. Er komt weer een spannende week in de cryptosector aan. Laten we het eens beter bekijken in het overzicht van deze week.

Worldcoin lanceert op meerdere exchanges

Vorige week werd Worldcoin gelanceerd op verschillende exchanges. Anycoin Direct voegde als eerste Nederlandse partij Worldcoin toe op dinsdag 25 juli. Op het hoogtepunt bereikte WLD een prijs van US$3,15. Op het moment van schrijven staat de coin van OpenAI-oprichter Sam Altman op 2,19 - een stijging van 31 procent.

Het project geniet grote populariteit, ondanks enkele criticasters. Met behulp van irisscans kunnen gebruikers online hun identiteit bewijzen. Meer dan twee miljoen mensen, de meesten in het zuiden van de wereld, zijn al geverifieerd en hopen nu beloond te worden met tokens in de vorm van basisinkomen. Naar verluidt komt er elke bijna acht seconden een nieuwe gebruiker bij. Lees het volgende artikel om meer te leren over het Worldcoin project.

Poetin ondertekent wet voor digitale roebel

In Rusland is sinds dinsdag de weg vrij voor de digitale roebel. President Vladimir Poetin ondertekende een wet die een Russische centrale munteenheid introduceert. Volgens de wet is de Bank Rossii nu gemachtigd om haar eigen nationale valuta digitaal uit te geven aan burgers. Of de Russische burgers de coin daadwerkelijk gaan gebruiken is nog maar de vraag. Volgens een verklaring van de centrale bank wordt dagelijks gebruik van de digitale munt op zijn vroegst in 2025 verwacht. Ondertussen werkt de EU ook aan een digitale euro. Daarin speelt de blockchain echter nauwelijks een rol.

Fed en ECB verhogen belangrijkste rentetarieven

Vorige week stonden ook belangrijke renteverhogingen in de schijnwerpers. De Amerikaanse Federal Reserve trapte af met een verhoging van 25 basispunten naar in totaal 5,5 procent. Een dag later volgde de Europese Centrale Bank (ECB). Ook zij verhoogde het belangrijkste rentetarief met 25 basispunten naar 4,25 procent. Als gevolg daarvan gleed de bitcoinkoers naar beneden.

VS brengt cryptowetten op de markt

De VS introduceerde deze week verschillende cryptowetten. Op donderdagochtend begon de Finance Committee van het Huis van Afgevaardigden met de "Blockchain Regulatory Certainty Act" en de "21st Century Act". Deze laatste kwam een dag later ook door de Landbouwcommissie. Alle organen in de Amerikaanse politiek moeten namelijk een wet ondersteunen voordat deze door kan naar de ‘volgende ronde’.

De wetten zijn bedoeld om duidelijkheid te scheppen in de regelgeving in de VS. Ze regelen bijvoorbeeld de verantwoordelijkheden van de autoriteiten CFTC en SEC en zijn bedoeld om exchanges een richtlijn te geven voor het doorlopen van licentieprocedures.

Optimisme haalt Arbitrum in

De concurrentie tussen ETH L2 netwerken blijft toenemen. Op 25 juli haalde Optimism zijn rivaal Arbitrum in, althans wat transacties betreft. OP kwam tot meer dan 840.000, terwijl ARB slechts 630.000 overdrachten deed. Marktwaarnemers verklaren de omslag met de lancering van Worldcoin (WLD), waarvan het handelsvolume grotendeels wordt afgehandeld door Optimism.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven