Nieuws - Wetsvoorstel crypto door naar de volgende ronde in de VS

Door Ted Maas

Wetsvoorstel crypto door naar de volgende ronde in de VS

Wet en regelgeving
Wetsvoorstel crypto door naar de volgende ronde in de VS

Het Landbouwcomité keurt ook de "21st Century Act" goed. De wet wordt gezien als een positief signaal voor de crypto-industrie in de VS.

De hoop op meer duidelijkheid in de regelgeving in de VS leeft voort. Gisteren is de "21st Century Act" door de Landbouwcommissie van het Huis gekomen. De commissie kondigde dit gisteren aan op Twitter. Het wetsvoorstel markeert "een belangrijke mijlpaal voor een broodnodig kader voor digitale activa", legde commissievoorzitter Glenn Thompson uit. Het voorstel moet eerst langs alle commisies voordat het de vloer opkomt.

Het wetsvoorstel regelt de toekomstige verantwoordelijkheden van de Amerikaanse autoriteiten, de Federal Trade Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC). Lees hier meer.

Vervolgens zal het cryptowetsvoorstel worden geïntroduceerd in de plenaire vergadering van het Huis van Afgevaardigden. Daar zullen alle parlementsleden debatteren en aan het eind over het wetsvoorstel stemmen. Als het de stemming doorstaat, gaat het wetsvoorstel door naar de Amerikaanse Senaat.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven